KADA KREĆE ŠKOLA?

Kreće odmah – danom vaše prijave. Svi polaznici prolaze kroz isti set lekcija putem mail-blogova. Ko se ranije prijavio on je već stigao do neke naredne lekcije. Ako se danas prijavite sutra već dobijate prvu lekciju. Na taj način svi polaznici dobijaju iste informacije.

INTERNET MARKETING LEKCIJA BROJ 1 – „SUVI“ POČETAK!

ZAŠTO NEKI OD VAS „NE DOBIJAJU LEKCIJE“ I KAKO TO DA REŠITE AKO I SAMI IMATE TAJ PROBLEM ???

ŠTA JE TO SPAM FOLDER? OBAVEZNO PROČITATI!

P: „Prijavio/prijavila sam se ali niste mi poslali nikakav link za potvrdu prijave.“

O: Jesmo sigurno, samo je poruka zalutala u vaš SPAM folder.

P: „Kada počinje škola?“ ili „Kada ćete mi poslati dalje instrukcije?“ i tome slično

O: Već je počela, ali niste otvorili vaš SPAM folder pa niste ni videli mail od nas.

P: A sad već blago iznervirano 🙂  „DOBRO, ŠTA JE SPAM FOLDER ?“

O: Pročitajte objašnjenje niže – jako je važno da bi smo nastavili dalje.

Dan nakon vaše prijave dobićete prvi mail dobrodošlice od nas.

A onda svakodnevno – lekcija za lekcijom. Na mail naravno. Ali ne samo to. Kako lekcije odmiču imaćemo i predavanja uživo putem seminara na internetu, popularno nazvanih WEBINARI. Možda sada ne znate šta je to webinar ali naučićemo vas.

Osim toga dobićete termine konsultacija uživo sa predavačima putem Skypa-a po principu samo vi i predavač pa pitajte sve što vas zanima.

Imaćemo i grupne konsultacije, slično kao webinari uživo, s tim što svi mogu da pitaju, vide pitanja drugih i dobiju odgovore odmah.

Naravno da ćemo koristiti i druge metode komunikacije sa vama – blog, face Book, Twiter …

No, osnova je mail jer mi učimo INTERNET MARKETING. Naime sve je počelo davnih dana od elektronske poruke zvane e-mail ( „electronic mail“ – u prevodu elektronska pošta ). Danas koristimo skraćeni naziv MAIL bez onog „e“ koje se podrazumeva.

Mail-om vam šajemo prve lekcije, mail-om vas obaveštavamo o terminima konsultacija – grupnih i indvidualnih, o predavanjima uživo – webinarima …

E sad tu postoji jedan PROBLEM. Mnogi početnici ni ne znaju šta je uopšte SPAM folder. Ako koristite interfejs na srpskom može se zvati NEŽELJENE PORUKE, NEŽELJENA POŠTA, ODBIJENO ili tome slično. Imate ga u SVAKOM mail programu. Bilo da koristite lokalno instalirani program Outlook, Outlook Express, Eudoru ili bilo koji drugi, ili WEB mail ( mail na internetu ), kao na pimer GoogleMail, Yahoo Mail, Inbox Mail, Mail Mail 🙂 ili bilo koji drugi.

I čemu služi SPAM folder? Služi da vas zaštiti od neželjenih poruka. Naime vaš program pokušava, a često i uspeva, da bude „pametan“ pa vam tamo smešta kojekakve reklame, „nepristojne“ poruke – o da pornografija je i te kako zastupljena na internetu :(, poruka kojekakvih „belosvetskih protuva“ koje žele da vas obrlate i tome slično. Ali ponekad napravi i grešku. Tako da mnoge poruke koje u stvari očekujete završe tamo.

Kako da vidim šta imam u tom SPAM folderu? Ako niste do sada nikada zavirili u SPAM folder uradite to sada! Ne otvarajte sve poruke redom! Pogledajte prvo naslov / temu ( subject ) poruke i ako vidite da počinje sa „Net škola …“ to je poruka od nas. Garantujem da ćete se iznenaditi koliko poruka od ranije tamo ima i od drugih osoba koje poznajete. To vam je ona komična situacija „Nisi mi poslao ono što si obećao!“, „Ma jesam, poslao sam ti!“, „Nisi! Ništa mi nije stiglo!“ 🙂

Ima li virusa u SPAM folderu? Ako koristite bilo koji web mail servis, na primer Google, Yahoo i slično TEŠKO! Nasuprot uvreženom – laičkom mišljenju da tamo „vrvi od virusa“ zar zaista mislite da bi na primer Google dozvolio da neka virusom zaražena poruka stoji na njihovom serveru i preti bezbednosti svih drugih korisnika? U praksi, mail serveri vam samo pošalju notifikaciju da je uspešno obrisana poruka od te i te osobe jer je bila zaražena virusom. Tek da znate da vam je ta osoba pisala, ali NIKADA vam neće proslediti takvu poruku jer bi vam time prosledili i virus.

Do kada poruke „čuče“ u vašem SPAM folderu? Mail serveri ne drže poruke u SPAM folderu večno. Zavisno od vaših podešavanja čiste ih na nedelju, dve, ili duže. Zato otvorite vaš SPAM folder odmah. Inače će i naše poruke biti obrisane kad – tad i nepovratno izgubljene. Sledite instrukcije gore – ne otvarajte sve poruke redom.

Kako da „namolite“ vaš mail program da vam naše poruke ne „baca“ u spam? Kada locirate poruke od nas potrebno je da jednu od tih poruka, bilo koju, prebacite u vaš INBOX folder. Ručno. Tada vaš pametni mail program ukapira sledeće „Aaaaaaa, gazda u stvari ŽELI poruke od ovog pošiljaoca! Ok, „sorry boss“ ubuduće ću sve sledeće poruke od tog pošiljaoca da ti prebacim u INBOX i serviram na izvol’te“. Dakle nemojte sve poruke iz SPAM foldera prebaciti u INBOX, već samo one koje zaista želite. Na primer naše 🙂

Advertisements